מתכון לשווארמה ביתית
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
500 גרם ירכי עוף, ללא עור וללא עצמות
2 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4כפית קינמון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום, קצוצות
מיץ מלימון 1
4 פיתות
תוספות לבחירה: עגבניות פרוסות, מלפפון, בצל, טחינה, עמבה, חצילים (הרשימה עוד ארוכה, אתם מבינים היטב את העיקרון).
אופן ההכנה
הכנה:
מכינים את העוף: בקערה ערבבו שמן זית, כמון, פפריקה, כורכום, פלפל אנגלי, קינמון, מלח, פלפל, שום ומיץ לימון. הוסיפו את ירכי העוף ו-ודאו שהן מצופות היטב במרינדה. כסו והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.
מבשלים את העוף: חממו פלאנצ'ה או מחבת על אש בינונית. הוציאו את העוף מהמרינדה ובשלו כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהעוף מזהיב ומבושל.
מרכיבים את השווארמה: פרסו את העוף המבושל לחתיכות דקות. חממו מעט את הפיתות על המחבת. הרכיבו את הפיתות עם הממרחים, הירקות ותוספות שאתם אוהבים. מומלץ לאכול צ'יפס בצד ולהוסיף הרבה טחינה.