הנהלה

מתכונים

מתכון לשווארמה ביתית

בשווארמה, כל ביס הוא תערובת של תבלינים ומסורות שעברו על פני יבשות וזמן. בין אם אתם חולקים את הארוחה הזו עם אנשים אהובים או נהנים מרגע שקט לבד, שווארמה תוצרת בית היא יותר מסתם מזון – היא מחברת לעולם של טעמים שבדרך כלל מוצאים רק ברחוב. אל תהססו לבצע התאמה של התבלינים לפי טעמכם, ותוכלו ליהנות ממנה מושלמת לכל אירוע. בין אם זו ארוחת ערב משפחתית מהירה, חגיגה מיוחדת, או אפילו ארוחה מנחמת בערב שקט, זה תמיד מתאים.
שווארמה
stopwatch
זמן הכנה240 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות4

רכיבים:

  • 500 גרם ירכי עוף, ללא עור וללא עצמות

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית פפריקה

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית פלפל אנגלי

  • 1/4כפית קינמון

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • מיץ מלימון 1

  • 4 פיתות

תוספות לבחירה: עגבניות פרוסות, מלפפון, בצל, טחינה, עמבה, חצילים (הרשימה עוד ארוכה, אתם מבינים היטב את העיקרון).

 

שווארמה

אופן ההכנה

הכנה:

מכינים את העוף: בקערה ערבבו שמן זית, כמון, פפריקה, כורכום, פלפל אנגלי, קינמון, מלח, פלפל, שום ומיץ לימון. הוסיפו את ירכי העוף ו-ודאו שהן מצופות היטב במרינדה. כסו והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.

מבשלים את העוף: חממו פלאנצ'ה או מחבת על אש בינונית. הוציאו את העוף מהמרינדה ובשלו כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהעוף מזהיב ומבושל.

מרכיבים את השווארמה: פרסו את העוף המבושל לחתיכות דקות. חממו מעט את הפיתות על המחבת. הרכיבו את הפיתות עם הממרחים, הירקות ותוספות שאתם אוהבים. מומלץ לאכול צ'יפס בצד ולהוסיף הרבה טחינה.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים