הנהלה

מתכונים

מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת

שעועית ירוקה עשירה בוויטמינים A ו-C (אשר תומכים במערכת החיסון, בבריאות העור ובראייה. ויטמין C מסייע בייצור קולגן ופועל כנוגד חמצון עוצמתי מאוד), סיבים ומינרלים חיוניים, כך שזו תוספת בריאה מאוד שמתאימה למשטרי תזונה שונים.
שעועית ירוקה מוקפצת
stopwatch
זמן הכנה15 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים:

  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה, שטופה

  • 2 כפות שמן זית או שמן צמחי אחר

  • 3 שיני שום, קצוצות

  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 1 כף חומץ אורז או חומץ אחר

  • 1 כף סוכר חום

  • 1/2 כפית שמן שומשום

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום חריף (לא חובה)

שעועית ירוקה מוקפצת

אופן ההכנה

מכינים את השעועית הירוקה:

שוטפים את השעועית וקוצצים את הקצוות שלה. מייבשים כדי למנוע התזת שמן במהלך הבישול. מחממים את השמן הצמחי בווק גדול או במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, עד שהשמן מתחיל לנצנץ.

מבשלים את השעועית הירוקה:

מוסיפים את השעועית הירוקה לשמן החם ומטגנים, תוך ערבוב, במשך כ-3-5 דקות, או עד שהן מתחילות לפתח שלפוחיות ולהיות מעט רכות (אך עדיין פריכות). מערבבים את השעועית לעתים קרובות כדי להבטיח בישול אחיד. מנמיכים את האש לבינונית, ואז מוסיפים לווק את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת, נזהרים לא לשרוף את התבלינים.

מכינים את הרוטב: 

מערבבים בקערה קטנה את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר החום ופתיתי הפלפל האדום הכתוש. יוצקים את הרוטב על השעועית ומערבבים עד שהכל מצופה בצורה אחידה. מבשלים עוד 2-3 דקות, נותנים לרוטב להתקרמל מעט. מזלפים שמן שומשום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים מיד ואוכלים חם.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים